Київ

У Києві створять Центр денного догляду для людей старшого віку

430 0
Столиця реалізовуватиме цей соціальний проєкт спільно із міським об'єднанням Спілки Самаритян України.

У Києві планують відкрити Центр денного догляду для людей старшого віку.  Про це повідомила заступниця голови Київської міської державної адміністрації Марина Хонда.

За її словами, Центр денного догляду для людей старшого віку стане першим подібним закладом у Києві.

«Наразі триває юридичне оформлення співпраці. Я сподіваюся, що сам Центр запрацює до кінця року. Також за підсумками візиту до Риги ми домовились про проходження практики наших фахівців у закладах Latvijas Samariešu apvienība. Це стане цінним досвідом для розширення мережі соціальних закладів в Україні відповідно до європейських стандартів», — зазначила Хонда.

Вона зауважила, що наразі потреба у соціальних та реабілітаційних закладах зростає. У Територіальних центрах соціального обслуговування столиці зареєстровано майже 6 тисяч одиноких киян старшого віку, які потребують догляду та кнопки екстреного реагування, майже 13 тисяч дорослих з І групою інвалідності, а число дітей з інвалідністю у Києві наближається до 14 тисяч.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!