Київ

У Києві судитимуть трьох осіб, які вбили військовослужбовця через дорожній конфлікт

810 0
Прокурори скерували до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників дорожнього конфлікту, унаслідок якого загинув військовослужбовець добровольчого формування "Свобода" Олексій Щербина.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Голосіївська окружна прокуратура м. Києва скерувала до суду обвинувальний акт відносно трьох учасників дорожнього конфлікту, внаслідок якого загинув військовослужбовець.
 
Злочин стався 21 жовтня 2022 року у Голосіївському районі м. Києва та набув суспільного резонансу.
 
Згідно з матеріалами слідства, між потерпілим, який керував автомобілем «Хюндай» та водієм «Лексус» виник конфлікт щодо першочерговості проїзду. Під час суперечки пасажири «Лексус» побили потерпілого. Після цього водій «Лексуса» здійснив у нього постріл та разом з товаришами втік.

Від отриманих травм 34-річний потерпілий помер. Тоді правоохоронцям вдалося затримали нападників по «гарячих слідах».

 

Дії водія «Лексус» кваліфіковано за п. 7 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з хуліганських мотивів) КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавленням волі.

Дії інших підозрюваних кваліфіковано за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, що супроводжувалося особливою зухвалістю, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень) КК України, їм загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно трьох зловмисників, які перебувають під вартою, скеровано до Голосіївського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!