Київ

У Києві відбудеться проща з нагоди 10-річчя освячення Патріаршого собору УГКЦ

1011 0
Глава УГКЦ запрошує вірян на прощу до Патріаршого собору з нагоди 10-річчя його освячення

Цьогоріч минає 10 років від освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві, яке відбулося 18 серпня 2013 року. З цієї нагоди Глава УГКЦ Святослав запрошує кожну єпархію та екзархат УГКЦ в Україні та всьому світі здійснити паломництво до Патріаршого собору Воскресіння Христового. Про це повідомили у пресслужбі УГКЦ.
 
Блаженніший Святослав зазначив, що щороку цього дня Церква літургійно згадує подію освячення собору й закликав священиків звершувати Богослужіння, відповідно до чину празника. Також підкреслив він, що після переходу УГКЦ на новий стиль, освячення собору далі святкуватиметься 18 серпня.
 

«Сьогодні Патріарший собор справді є тим серцем нашої Церкви, з пульсуванням якого синхронізує своє життя багатомільйонна наша громада в Україні й усьому світі. І ми справді хочемо гарно відсвяткувати це десятиріччя. Відсвяткувати означає належно подякувати Богові, а відтак нашим добродіям, жертводавцям, які подарували нашому народові й Церкві цей батьківський дім», — наголосив предстоятель УГКЦ.

Довідка. Патріарший собор Воскресіння Христового – головний собор Української Греко-Католицької Церкви, розташований у Києві, за адресою: вул. Микільсько-Слобідська, 5 (найближча станція метро — «Лівобережна»). Площа – 1,72 га.

Відкритий 27 березня 2011 року інтронізацією Святослава Шевчука, що був обраний Верховним архиєпископом Української греко-католицької церкви. Освячений 18 серпня 2013 року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, УГКЦ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!