Київ

У Києві відбудеться виставка старовинних ялинкових прикрас

879 0
Виставка дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

У Музеї історії міста Києва 23 листопада відкриється виставка старовинних ялинкових прикрас «Київська ялинка від XIX століття до сьогодення». Про це повідомила пресслужба КМДА.

За задумом організаторів, виставка дасть змогу відвідувачам поринути в атмосферу різдвяного Києва різних періодів.

«Цією виставкою ми прагнемо показати, який довгий шлях Україні довелось пройти, аби відзначати Різдво разом з усією Європою, з нашими друзями та союзниками. Завітавши на "Київську ялинку", ви зможете здійснити мандрівку в часі та побачити, як змінювались традиції святкування Різдва крізь роки. І хоч колись ялинки доводилось ховати в шафи, але свято завжди було з нами, а світло обов’язково перемагало темряву», – розповіла генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Серед ялинкових іграшок, які покажуть гостям, – дорадянська писанка з порцеляни та сусального золота 1907 року, перші фігурні скляні прикраси 20-х рр. XX ст., Святий Миколай із вати та пап’є-маше 1930-х рр., іграшки українських артілей 50-60-х рр. XX ст., а також дротові, картонажні, лавсанові та пластикові іграшки.

Нагадаємо, у грудні на Софійській площі в Києві встановлять ялинку, але на головній новорічній локації не буде фудкортів і масштабних святкувань. Гроші на ялинку і її прикраси пожертвують меценати. А  9 грудня на ВДНГ в Києві розпочне роботу  різдвяна локація «Зимова Країна».

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!