Київ

У Києві відкрили рух Подільсько-Воскресенським мостом

752 0
На першому етапі на мосту працюватиме автобусний маршрут № 111, а проїзд на Троєщину планують відкрити в кінці наступного року
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У столиці відкрили Подільсько-Воскресенський мостовий перехід, який будували калька десятиліть. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні для забезпечення життєдіяльності міста під час воєнного стану ми відкрили рух спецтранспорту, автомобілів екстрених служб та автобусне сполучення для пасажирів з лівого берега на правий Подільсько-Воскресенським мостовим переходом», – повідомив він.

За його словами, на першому етапі тут працюватиме автобусний маршрут № 111, який з’єднає станцію метро «Площа Українських Героїв» з «Лівобережною».

Кличко зазначив, що Подільсько-Воскресенський мостовий перехід – це найбільший з обʼєктів транспортної інфраструктури Києва та України. Його протяжність становить понад 10 км.

Наступним етапом заплановано виконання комплексу робіт для забезпечення проїзду на вулицю Бальзака. Також Департамент транспортної інфраструктури здійснить ремонт вулиці Центральна Садова включно з облаштуванням мережі водовідведення. І проїзд на Бальзака, і ремонт Центральної Садової планують завершити наступного року.

«Як ми і говорили раніше, запуск руху автотранспорту – це перший крок до наступного суперважливого для мешканців міста етапу – метро на Троєщину. І частина його станцій вже існують. Вони знаходяться на нижньому ярусі аркового мосту. А далі метро має піти під землю. І роботи з облаштування тунелів теж активізуємо. Нас суттєво уповільнили спочатку пандемія, а потім широкомасштабна війна», – відмітив мер.

Він також розповів, що наразі ведуться підготовчі роботи для подальшого влаштування тунелю під залізничними коліями та продовжується зведення насипу земляного полотна на ділянці Русанівських садів з будівництвом гілок метрополітену.

«Отже – автопроїзд ми забезпечили. В кінці наступного року він буде можливим вже і на вулицю Бальзака. А фінальним етапом, найочікуванішим, стане запуск метро на Троєщину!», – поділився планами міський голова.

Раніше Кличко заявляв, що будівництво Подільсько-Воскресенського мосту планують завершити у 2024 році. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!