Київ

У Києві відкриють виставку присвячену пам’яті Максима «Далі» Кривцова

525 0
Офіційне відкриття буде присвячене дню народження автора

22 січня у просторі Squat 17b відкриється виставка «Далі: Я поверну собі своє життя».  Про це повідомили організатори виставки у Facebook.

Офіційне відкриття буде присвячене дню народження автора. Під час події всі охочі зможуть послухати поезію зі збірки «Вірші з бійниці», яку читатимуть друзі та близькі «Далі».

«22 січня Максим мав святкувати день народження — на нулі чи в колі близьких. Хоч росія забрала його життя, але друг „Далі“ мав те, що неможливо вбити. Рукописи й світлини, відскановані знімки, переписані руками й опубліковані в соцмережах, перечитані уважними очима вірші на сторінках книги. Весь цей доробок промовляє: "Я поверну собі своє життя"», - зазначила співзасновниця культурного проєкту Squat 17b та кураторка виставки Дар’я Криж.

Всі роботи можна буде придбати, зібрані кошти передадуть на збереження пам’яті про Максима «Далі» Кривцова.

Нагадаємо, 7 січня стало відомо про смерть поета, автора хітів «Жовтий скотч» та «Панівна висота», військовослужбовця і ветерана АТО Максима Кривцова із позивним «Далі». Він також став автором книги «Вірші з бійниці», визнаної однією з найкращих українських книжок 2023 року за версією українського ПЕН. Крім віршів там зібрані й світлини, які зробив Максим.

Допомогти родині Максима Кривцова можна за реквізитами:

5168 7451 1375 1330 (Надія Кривцова, мама);

5168 7450 1677 2532 (Олександр Кривцов, тато).

Також у видавництві «Наш Формат» можна придбати збірку поезій «Вірші з бійниці». Видавництво обіцяє всю виручку від усіх продажів книги розподіляти навпіл – між родиною вбитого росіянами поета та підтримкою книжкових проєктів військових.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!