Київ

У Києві впіймали шахрая, який продавав медикам фальшиві документи для роботи за кордоном

589 0
Засновник ГО організував схему заволодіння коштами медиків, які хотіли виїхати за кордон.
Фото: Київська міська прокуратура

Фото: Київська міська прокуратура

Столичні правоохоронці викрили засновника громадської організації, який організував шахрайську схему з продажу медичним працівникам підроблених документів. За даними слідства, засновник громадської організації організував протиправну схему заволодіння коштами медиків, які хотіли виїхати за кордон з метою подальшого працевлаштування та збирали для цього документи, що підтверджували їхній фаховий рівень та освіту, інформує Київська міська прокуратура.

Згідно з законом України, видача таких документів відноситься виключно до компетенції Міністерства охорони здоров’я. Попри це, підозрюваний розміщував на сайті громадської організації оголошення про їх видачу на платній основі. За виготовлення таких документів ним було встановлено плату у розмірі 400 доларів США.

Чоловік, за даними правоохоронців, є уродженцем Луганщини, мешканець Києва 1968 року народження, використовував підроблені печатки та бланки з державною символікою та з найменуванням державних органів, зокрема МОЗ.

Під час проведення обшуків за місцем розташування підконтрольних засновнику офісів та квартир правоохоронці виявили велику кількість печаток та штампів іноземних медичних навчальних закладів, медичних закладів так званих «Л/ДНР», АР Крим, російської федерації, а також бланки та печатки, які містили символіку рф.

Стосовно виявлених печаток незаконних утворювань «Л/ДНР» у прокуратурі пояснюють, що правоохоронці поки не виявили документів з їхнім застосуванням. Де і як їх використовував шахрай, слідчі ще з’ясовуватимуть.

Наразі офіційно задокументовано факт ошукання двох справжніх медичних працівників, хоча в «клієнтській базі» шахрая   – тисячі осіб, і правоохоронці не виключають, що його послугами могли скористатися будь-які громадяни, зокрема і з російської федерації для легалізації свого працевлаштування в ЄС.

ТЕГИ: шахраї

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!