У Києві виділили 9 мільйонів гривень на відшкодування енергоефективних кредитів

575 0
Відшкодування відбуваються у рамках програми «теплі кредити» для будинків ЖБК і ОСББ.
Ілюстративне фото / відкриті джерела

Ілюстративне фото / відкриті джерела

У цьому році Київ передбачив 9 млн грн у рамках програми «теплі кредити» для будинків ЖБК і ОСББ. Програма дозволяє мешканцям багатоповерхівок відшкодовувати 30% тіла банківського кредиту, що взятий для виконання енергоефективних робіт. Про це повідомили у КМДА.

Читайте також: у Дарницькому районі Києва пролунав вибух

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, механізм передбачає відшкодування з бюджету Києва 30% тіла кредиту, отриманого ОСББ і ЖБК для придбання матеріалів та виконання енергоефективних заходів у багатоквартирних будинках. Для цього ОСББ і ЖБК слід звернутися до банків-партнерів – «Ощадбанку», «ПриватБанку», «Укргазбанку», подати необхідний пакет документів та отримати кредит. Після використання кредитних коштів подати до банку акти виконаних енергоефективних робіт.

Після цього банк сформує відповідний реєстр із зазначенням суми компенсації та подасть його до Департаменту житлово-комунальної інфраструктури для відшкодування. Потім зазначена сума коштів (30% тіла кредиту) буде зарахована на кредитний рахунок ОСББ і ЖБК.

Читайте також: у Києві демонтували пам'ятник Ватутіну 

«Навіть у такі скрутні часи міська влада робить усе, щоб не зупиняти проєкти, спрямовані на підвищення рівня енергоефективності. Кожен виконаний енергоефективний проєкт у будинку, кожне виправдане технологічне рішення, що дозволяє знижувати енергоспоживання, – це крок у напрямку енергетичної незалежності. Особливо на тлі постійних атак ворога на енергетичну інфраструктуру», – зазначив Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, механізм отримання «теплих кредитів» для столичних ОСББ та ЖБК Київрада запровадила у 2016 році. Програма стала ще одним кроком підтримки з боку міста у процесі виконання енергоефективних заходів у житлових будинках. За цей час допомогою міста при отриманні кредиту скористались 248 житлових будинків.

Ігор Ющенко

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!