Мешканець Києва закликав змінити межі України та виправдовував російську агресію

2718 0
Йому повідомили про підозру.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Мешканця столиці підозрюють у виправдовуванні російської військової агресії та закликах до зміни меж території України. Йому винесли підозру. Про це повідомляють у Київській міській прокуратурі. 

«За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактами поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування російської військової агресії проти України, глорифікація її учасників та розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України», − пояснюють у відомстві.

Читайте також: У росії масово скасовують відправки на війну в Україну, – розвідка

Згідно з матеріалами слідства, підозрюваний у квітні-червні 2022 року створив та адміністрував у соціальних мережах акаунти, на сторінках яких публікував матеріали, що виправдовують збройну агресію рф проти України та містять заклики до насильницької зміни меж території України.

У ході проведення обшуку за місцем проживання прихильника ідей «руського миру» підтверджено факт поширення ним антиукраїнських матеріалів та отримано доступ до облікових записів останнього, з яких здійснювалося адміністрування вищезазначених ресурсів.

На даний час проводять слідчі дії, направлені на встановлення усіх обставин вчинення злочину.

 

Софіко Векуа
______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!