У Києві запустили голосування за дерусифікацію вулиць. Як проголосувати

664 0
Перейменуванню підлягають 296 об'єктів.
Фото: Kyivcity.gov.ua

Фото: Kyivcity.gov.ua

У додатку «Київ Цифровий» розпочалось електронне голосування за перейменування вулиць столиці, які носять назви, пов’язані з країною-агресором росією та її союзником білоруссю. Голосування триватиме до 19 червня. Про це повідомляє  КМДА.

«Наразі вже сформований остаточний перелік міських об’єктів, які підлягають перейменуванню, до списку увійшли 296 об’єктів, які були відібрані експертною комісією», — повідомив він.

Всі охочі можуть визначати нові назви міських об’єктів завдяки рейтинговому електронному голосуванню. Міська влада закликає киян обирати відповідально та свідомо, оскільки надання нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення.

Для того, щоб проголосувати в додатку «Київ Цифровий»:

  • треба обрати «Електронна демократія», оновити застосунок, потім обрати «Голосування за дерусифікацію»;
  • переглянути перелік назв і натиснути «Проголосувати».

Взяти участь можуть усі громадяни України, для верифікації використовується Bank ID. Віддати свій голос можна до 19 червня включно. Усі результати передадуть у Київраду для подальшого розгляду та експертизи.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!