Київ

У Києві затримали власника агрохолдингу, який забезпечував їжею росіян на Херсонщині

620 0
Правоохоронці затримали чоловіка у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до Росії.

Служба безпеки повідомила про підозру засновнику одного з агрохолдингів в Україні. Його звинувачують у фінансуванні збройної агресії РФ.  Про це повідомила пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що підконтрольна підозрюваному продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини і працює в російських інтересах. Зокрема, ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для військ РФ, які знаходяться на півдні України.

Зазначається, що у травні 2022 року бізнесмен перереєстрував агрокомпанію в окупаційному "Управлінні федеральної податкової служби Росії по Херсонській області". З того часу підприємство щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації понад 100 тис. російських рублів, як «податки».

«Також задокументовано, що бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що командування окупаційних угруповань Росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки. Серед них — російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які обстрілюють територію Бериславського району.

Під час обшуків за місцем перебування затриманого у Києві вилучено документи, печатки, комп'ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з росіянами. СБУ повідомила чоловіку про підозру за ч.1 ст.111-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, правоохоронці прийшли з обшуками на підприємство «Київгума», а також до помешкань засновників компанії та офісів дочірніх фірм. У СБУ заявили, що викрили  компанію на постачанні засобів тактичної медицини до Росії.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!