У Києві затримали волонтера, який крав донати для ЗСУ

995 0
Щоб приховати крадіжку, він надсилав 5 гривень на рахунок збору коштів для ЗСУ, а у фоторедакторі змінював суму.
Фото: Офіс генпрокурора

Фото: Офіс генпрокурора

У Києві правоохоронці затримали чоловіка, який, назвавшись волонтером, збирав і привласнював благодійні внески громадян на підтримку Збройних сил України. Йому оголосили підозру у злочині. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, з середини квітня 2022 року підозрюваний у Telegram-каналі звертався до громадян із закликом про збір коштів, які згодом обіцяв передати ЗСУ. Для перерахування коштів він вказував дані своїх банківських карток та майже всі зібрані добровільні пожертви витрачав на власні потреби.

Щоб приховати крадіжку грошей, чоловік перераховував 5 гривень на єдиний рахунок для збору коштів на підтримку ЗСУ, після чого у фоторедакторі змінював суму внеску та робив фотозвіт.

Правоохоронці влаштували обшук за місцем його проживання. Вони вилучили банківські картки, на які здійснювався переказ коштів, ноутбук, флеш-накопичувач і гроші.

Псевдоволонтеру вручили підозру за ч. 3 ст. 201-2 (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

 

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!