Київ

Книжковий Арсенал назвав кількість відвідувачів та перелік книг, що купували

986 0
Цьогоріч за три повні дні на Фестивалі нарахували 28 тисяч відвідувачів.

У Мистецькому арсеналі в Києві завершився XI Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал». На близько 100 подій завітали 28 тисяч відвідувачів. Для порівняння у 2021 було 36 тисяч, 2019 – 57 тисяч, а в 2018 – 53 тисячі. Про це розповіли у пресслужбі Національного культурно-мистецького та музейного комплексу.
 
Цьогоріч Фестиваль тривав чотири дні. Структура Книжкового Арсеналу дещо змінилась - книжковий ярмарок розділили за відповідними тематичними секціями, які цього року представили не видавці, а київські книгарні: секцію «Художня література» представила книгарня «Книжковий Лев», секцію «Нонфікшн» —  книгарня «Сенс», секції «Дитяча книга», «Комікси та графічна проза» – книгарня «Закапелок», секцію «Арткнига» – Довженко-Центр, а секцію «Книга про російсько-українську війну» – муніципальна книгарня «Сяйво книги».
 
У секції художньої літератури найпопулярнішими були такі книги:
 
1. «За Перекопом є земля», Анастасія Левкова (Лабораторія)
2. Contemporary Ukrainian Prose and Poetry (VOGUE)
3. «Колонія», Макс Кідрук (Бородатий Тамарин)
4. «Танці з кістками», Андрій Сем'янків (Віхола)
5. «Точка нуль», Артем Чех (Meridian Czernowitz)
 
До топпродажів нон-фікшну потрапили наступні:
 
1. «Теорії змов», Макс Яковлев (Віхола).
2. «Тіло, секс, шлюб» Ірина Ігнатенко (Віхола).
3. «Позивний для Йова», Олександр Михед (Видавництва Старого Лева).
4. «Кухня Терору», Вітольд Шабловський (Видавництва Старого Лева).
5. «Війна за реальність», Дмитро Кулеба (Книголав).
 
Відомо, що 2 з 5 книг цього жанру придбав Президент Володимир Зеленський, який завітав на Фестиваль у перший день Книжкового Арсеналу.
 
Інші книгарні поки не оприлюднили списки топпродажів. 
 

Додамо, цьогоріч організація фестивалю була профінансована урядами Великої Британії, Канади, США, Фінляндії, Швеції та Швейцарії за підтримки фонду «Партнерство за сильну Україну».

Довідка. Книжковий Арсенал є міжнародною подією, що організована Мистецьким арсеналом. Фестиваль відбувається з 2011 року, і за це десятиліття став однією з найбільш впливових літературно-мистецьких подій Східної Європи. У 2019 році отримав звання «Найкращий літературний фестиваль світу». 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!