У Києві з’явилася вулиця Василя Стефаника

1837 0
Раніше вона носила назву на честь російського письменника.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

У Святошинському районі Києва перейменували вулицю Гаршина на вулицю Василя Стефаника.

Джерело: Київська міська рада 

«У травні поточного року експертна комісія порекомендувала включити вулицю Гаршина до переліку міських об’єктів, назви яких пов’язані з російською федерацією або її сателітами. Вулиця Гаршина була названа на честь російського письменника В. М. Гаршина. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 16 860 голосів, набрала пропозиція – Василя Стефаника. Нова назва запропонована на честь українського письменника, майстра експресіоністичної новели, громадського діяча Василя Семеновича Стефаника», – пояснили там.

Читайте також: У Києві демонтують пам'ятники Щорсу та Ватутіну

Потім рішення про перейменування ухвалили депутати Київської міської ради. 

Нагадаємо, в Києві активно триває дерусифікація. Зокрема, у вересні Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах.

Також додамо, що у столиці знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку». Крім того, минулого тижня у Києві прийняли рішення про демонтаж пам’ятників Щорсу та Ватутіну. 

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!