У Києві з’явиться новий ландшафтний заказник

1413 0
Після оголошення території «Гора Юрковиця» ландшафтним заказником місцевого значення планують створити туристичний маршрут.
«Гора Юрковиця». Фото: з видкритих джерел

«Гора Юрковиця». Фото: з видкритих джерел

У Києві природну територію «Гора Юрковиця» планують оголосити ландшафтним заказником місцевого значення. Відповідне рішення на своєму засіданні 26 травня підтримала Комісія Київради з питань туризму та суспільних комунікацій. Про це повідомляють у Київській міській раді.  

За словами депутата ради Дмитра Банаса, проєкт рішення розробили з метою збереження унікальної природної екосистеми, яка включає пам'ятку археології національного значення «Городище і могильник IX-XIII століття» та входить до ареалу формування стародавнього Києва.

Читайте також: День Києва цьогоріч святкуватимуть в умовах воєнного стану. Програма заходів

«Територія проєктованого заказника розташована на вершині та схилах легендарної Лисої гори та має важливе історичне значення, оскільки на ділянці виявили сліди людської діяльності часів кам'яної доби, а в період Київської Русі Юрковиця була північним краєм оборони міста. Також на горі до нашого часу збереглись могили монастирського кладовища, який було знищено радянською владою в 1935 році», – пояснює він.

В Київській МДА додають, що після оголошення території «Гора Юрковиця» ландшафтним заказником місцевого значення запланують створення туристичного маршруту для промоції культурної спадщини національного значення та розвитку туристичної галузі столиці.

Нагадаємо, у кожному районі столиці з'являться композиції з квітів, пов’язані з війною. Перша вже є у Дніпровському районі міста. Це композиція у вигляді знаменитої марки з зображенням українського військового на фоні російського корабля біля станції метро «Лівобережна».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!