У Києві з’явився проспект Володимира Івасюка

5589 0
Процес перейменування почався у 2016 році.
Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Дерусифікація в Києві. Фото: з відкритих джерел

Проспект Героїв Сталінграда перейменували на проспект Володимира Івасюка.

Джерело: Оболонська районна державна адміністрація в Києві

«В Оболонському районі рішенням Київради № 5419/5460 від 08.09.2022 року перейменували проспект Героїв Сталінграда. Тепер вже офіційно магістраль носитиме ім'я видатного українського композитора Володимира Івасюка. Раніше багато жителів столиці підписали петицію за перейменування проспекту Героїв Сталінграда, вона набрала потрібну кількість голосів. Наразі в рамках дерусифікації вулиць міста місцеві депутати підтримали рішення», – пояснюють там. 

Читайте також: Деякі тролейбусні маршрути в Києві змінили рух

В адміністрації зазначили, що процес перейменування Героїв Сталінграда почався ще у 2016 році. Наприкінці квітня у Київраді зареєстрували відповідний проєкт рішення, і нещодавно його підтримали.

Нагадаємо, в столиці активно триває дерусифікація. Зокрема, минулого місяця Київська міська рада перейменувала понад 40 вулиць в різних районах.

Додамо, що минулого тижня у столиці знесли пам’ятник Олександру Пушкіну. Демонтаж присвятили лейтенанту Збройних сил України Денису Антіпову «Буку».

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!