Київ

У «Київпастрансі» пояснили, чому замовили скляні зупинки під час війни

905 0
Зупинки виготовлятимуть у разі необхідності за заявкою КПТ

Зупинки для київського громадського транспорту замовлені за страхувальним договором, а їхні скляні панелі при пошкодженні не дають гострих уламків. Про це повідомляють у КП «Київпастранс».

У комунальному підприємстві пояснили, що «Київпастранс» укладає страхувальний договір на оновлення зупинкових павільйонів щороку. Мета угоди — зарезервувати можливість встановити зупинки у випадку запуску нових маршрутів чи пошкодження наявних павільйонів. Виготовлення зупинок у такому разі відбувається за заявкою підприємства.

«Тобто, на сьогодні жодної зупинки не замовлено. Важливо, що після завершення терміну договір анулюється автоматично», - йдеться у повідомленні.

Що ж до матеріалу виконання павільйонів з використанням скляних панелей, у підприємстві пояснили, що такий матеріал є базовим для всіх нових зупинок в Києві та в інших українських та європейських містах. Прозорість матеріалу покращує оглядовість пасажирів.

Також у КП зауважили, що скляні панелі, які застосовуються при виготовленні зупинок, при пошкодженні не дають гострих уламків і розбиваються на малотравматичні фрагменти за принципом автомобільного скла.

Раніше повідомлялось, що КП «Київпастранс» закупить 30 скляних зупинок громадського транспорту для пасажирів. В аукціоні з пропозицією 8,37 мільйона гривень перемогла єдина компанія-учасниця – «МонтажБуд 77».

Водночас депутатки Київради Ксенія Семенова та Євгенія Кулеба розкритикували таке рішення.

«30 нових скляних зупинок, які не дуже захищають від дощу і сонця – чудове рішення під час війни. Тендеру на бетонні укриття, звісно, немає», – підкреслила Семенова.

«Скляні зупинки — зло. Вони можуть бути розбиті і в мирний час, не захищають від сонця і трешово виглядають, якщо не мити щодня», - звернула увагу Кулеба.

Вона додала, що на цих зупинках пасажири чекатимуть на відбій тривоги і це створює додаткову загрозу життю людей.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!