Київ

У Київраді обіцяють захистити Літературний сквер від забудови

459 0
Відповідне рішення мають ухвалити на найближчому пленарному засіданні.

Київська міська рада планує закріпити за Літературним сквером на розі вулиць Олеся Гончара та Михайла Коцюбинського земельну ділянку, яка раніше перебувала в оренді приватного товариства «Молодіжний комплекс "Оболонь"». Про це повідомив голова постійної комісії Київради з питань екополітики Денис Москаль у Facebook.

Відповідне рішення мають прийняти на найближчому пленарному засіданні. 

Зазначається, що попередній орендар добровільно вирішив повернути громаді Києва землю площею 0,017 га, яка розташована на території скверу. 

Після передачі земельної ділянки, офіційна площа Літературного скверу складатиме 0,82. Це унеможливить забудову цієї території.

«У разі проведення поруч будь-яких містобудівних перетворень, суб'єкти містобудування мають не тільки залишити територію Літературного скверу непорушною, проте й інвестувати кошти у його благоустрій відповідно до бажань громади», — додав Москаль.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року Земельна комісія на чолі з Михайлом Терентьєвим передала ТОВ «Молодіжний житловий комплекс «Оболонь» земельну ділянку у сквері для будівництва і обслуговування житлового будинку. Перед цим Київська міська рада вже передала частину скверу для облаштування заїздів та виїздів з паркінгу майбутнього ЖК. У січні цього року стало відомо, що в Літературному сквері вже розчистили вказану ділянку від дерев.

Протести місцевих мешканців за збереження цієї зеленої зони тривають з 2012 року

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!