Київ

У Київраді намагаються перейменувати вулицю у центрі на честь Омельченка

1004 0
Також, схоже, що Київрада не підтримає перейменування проспекту Правди і Повітрофлотського проспекту

Комісія з питань місцевого самоврядування підтримала перейменування вулиці Скоропадського на Олександра Омельченка. Петицію проти цього перейменування, яка набрала 6 тисяч підписів лише за три дні, проігнорували. Про це повідомив член комісії з питань найменувань Тиміш Мартиненко-Кушлянський.

«Комісія підтримала проєкт рішення про перейменування вулиці Павла Скоропадського на Бессарабці на Олександра Омельченка. Нібито з рекомендацією організувати нове голосування в «Києві Цифровому», — написав він у Facebook.

Петицію з вимогою не допустити перейменування вулиці на честь Омельченка, яка зібрала підписи за три дні, не розглядали, відзначив Мартиненко-Кушлянський.

Крім того, комісія підтримала проєкт рішення про перейменування проспекту Правди на проспект Європейського Союзу та відхилила проєкт про перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський.

Водночас, як припускає Мартиненко-Кушлянський, на найближчому засіданні Київрада провалить голосування за перейменування Повітрофлотського проспекту на Повітрянофлотський, оскільки на це рішення фракція «ЄС» не дасть голоси. А оскільки ця політична сила виступає за перейменування Повітрофлотського проспекту на проспект ЄС, то і за перейменування проспекту Правди на проспект ЄС вона не підтримає.

Нагадаємо, 2 червня мер Києва Віталій Кличко  зареєстрував проєкт рішення Київради про перейменування вулиці Павла Скоропадського у Печерському районі на вулицю Олександра Омельченка.

Опитування про перейменування проводили в січні 2023-го через «Київ Цифровий», тоді 74,2% проголосували проти вулиці на честь Омельченка.

Також нагадаємо, що за результатми голосування у застосунку  «Київ Цифоровий» кияни підтримали перейменування проспекту Правди на проспект Європейського Союзу, а Повітрофлотський проспект і вулицю на Повітрянофлотський проспект і Повітрянофлотську вулицю.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!