Київ

У київське метро йдуть працювати жінки

616 0
Ситуація з браком фахівців у столичному метро пов'язана зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізацією.
Київське метро / Фото: з відкритих джерел

Київське метро / Фото: з відкритих джерел

Жінки йдуть працювати в «Київському метрополітені» на різні спеціальності, зокрема, одна жінка навчається на машиніста. Про це повідомив в.о. начальника комунального підприємства Віктор Вигівський.

За його словами, ситуація з браком фахівців у столичному метро пов'язана зі специфікою професії, вимушеною міграцією та мобілізацією.

«Наразі в технічній школі триває підготовка майбутніх машиністів, серед слухачів є одна жінка. Ця група завершить навчання та вийде на лінію наприкінці цього року. Водночас найближчим часом ми оголосимо новий набір на курси машиністів», — розповів Вигівський.

Він додав, що зараз на підприємстві працює 41% жінок і 59% чоловіків. Нині в підземці є більше 15% вакантних посад, як-от слюсарів, токарів, електриків, машиністів метро.

Нагадаємо, Київський метрополітен збільшив інтервали руху поїздів на всіх лініях підземки через нестачу робітників. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


ТЕГИ: київ, метро

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!