Київ

У київській лікарні «Охматдит» з'явилися мурали з картинами Марії Примаченко

1333 0
Таким чином, в Охматдит прагнуть перетворити на галерею сучасного українського мистецтва просто неба, а також змінити уявлення про дитячу лікарню як обителі туги й тривоги та показати, що це також і місце наукових чудес, зцілення та надії.
Фото: Ukrainian Beasts/Facebook

Фото: Ukrainian Beasts/Facebook

На корпусах дитячої лікарні «Охматдит» у Києві з'явилися стінописи з картинами Марії Примаченко. Цим поділилася волонтерка Ольга Булкіна у Facebook.

«Тепер корпус НДСЛ Охматдит, де лікують дітей, хворих на ВІЛ/СНІД буде виглядати трошки казковіше», – пише волонтерка.

Мурал вже прикрасив корпус №15 – сіра стіна перетворилася на картину Примаченко «кольору яскравого літнього неба, якою гуляє чарівний жовтий тапір».

Це перший із серії муралів, які планують створити в «Охматдиті». Наступним буде мурал-триптих на корпусі №16.

Мурали стануть інструментом для арттерапевтичний практик, а також допоможуть змінити уявлення про дитячу лікарню як про «обитель туги і тривоги», відзначають в «Охматдиті».

Щоб зібрати кошти на створення муралів, разом із командою Shum Rave та фондом родини Марії Примаченко запустили кампанію Ukrainian Beasts. Наступним етапом кампанії буде запуск фандрейзингу на будівництво багатофункціональної мистецької резиденції та музею Марії Примаченко у рідному селищі художниці Болотні.

 

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!