«Небезпека є, але підготовки поки не бачимо», – голова Київської адміністрації про повторний наступ

1539 0
Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу рф, небезпека повторного наступу залишається.
Київ, Фото: з відкритих джерел

Київ, Фото: з відкритих джерел

Голова Київської міської військової адміністрації Микола Жирнов прокоментував інформацію про нібито повторний наступ на столицю. За його словами, росія від своєї агресивної мети оволодіти всією територією України не відмовилась, а Київ залишається пріоритетною ціллю для захоплення.

«Наразі, якщо дивитися на Брянську та Курську області, то фактичних ознак формування військ ми не спостерігаємо. Однак знаємо, що російська федерація може також використовувати і території білорусі. Росія від своєї агресивної мети оволодіти всією територією України не відмовилась. Київ, як столиця, є пріоритетною ціллю для захоплення російськими військами», – пояснює він.

Читайте також: На кордоні з Естонією росіяни облаштували фільтраційний табір 

Враховуючи значну кількість людського та матеріально-технічного ресурсу, небезпека повторного наступу залишається.

«Ми розуміємо, що для повторного наступу потрібно створити велике угруповання військ, а для цього потрібен час на підготовку особового складу, озброєння військовою техніку та матеріально-технічних засобів. У сьогоднішніх умовах раптово або за короткий термін цього здійснити неможливо», – додає Жирнов. 

За його словами, у військовій адміністрації щодня стежать за діями противника і готуються до його можливої зустрічі: готують рубежі та позиції в інженерному відношенні, будують оборонні споруди, визначають місцевість готується для замінування, проводять підготовку військ з урахуванням набутого досвіду.

«Загроза існує та існуватиме, доки ми не переможемо, однак Київ готується дати належну відсіч ворогу», – каже він. 

Нагадаємо, ще у березні Жирнов повідомляв, що росіяни мають зібрати всі наявні людські ресурси та привезти до столиці, аби мати змогу її захопити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!