Київ

У київських школах встановлять відеонагляд

755 0
Терміни реалізації проєкту наразі невідомі.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

На територіях київських шкіл встановлять відеонагляд. Про це повідомив директор КО «Муніципальна охорона» Сергій Чернишев у ефірі телемарафону.

Камери планується встановлювати на території, що прилегла до шкіл, а в деяких випадках — всередині. Їх не будуть встановлювати у кожному класі, але можуть розмістити у вхідній зоні школи, такій як сходи або біля дверей.

Для фінансування проєкту передбачається виділення коштів з міського бюджету, хоча терміни реалізації проєкту наразі невідомі.

Чернишев відзначив, що було б найкраще встановити камери до кінця 2023 року або запустити пілотний проєкт у декількох школах.

Інформацію з камер можуть переглядати у ситуаційному центрі КП "Інформатика" у Києві та, можливо, охоронці в школах.

Наразі, ця ініціатива стосується лише шкіл, оскільки дитячі садки знаходяться під технічним наглядом.

Зараз у кожному навчальному закладі має бути кнопка тривожного сигналу, що дозволяє викликати наряд у разі виявлення адміністративних або кримінальних порушень.

Нагадаємо, міська влада планувала посилити охорону шкіл ще перед повномасштабним вторгненням росії в Україну.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!