Київ

У Києво-Печерській Лаврі відкрилася виставка ранніх робіт Марії Примаченко

1714 0
Виставка триватиме до кінця літа.

У Національному музеї українського народно-декоративного мистецтва, що розташований на території Києво-Печерської Лаври, відбудеться виставка творів Марії Примаченко. Про це повідомляється на сторінці музею.

Експозиція складатиметься з ранніх картин художниці, створених протягом 1936-1937 років в експериментальних майстернях при Київському музеї українського мистецтва. Ознайомитися з ними можна з 1 липня і до кінця літа. 

Серед виставкових експонатів будуть не лише картини народної художниці, але й збірка експериментальних керамічних виробів. Примаченко використовувала керамічну форму, як поверхню для власних композицій, досягаючи єднання об’єму та розпису.

«Марія Оксентіївна створила цілий світ фантастичних істот, звірів, птахів, який вперше з’явився на виставці 1936 року в Києві, а згодом і в інших містах країни», — зазначили організатори. 

Крім цього, у 1937 році деякі малюнки цієї серії експонувалися на Міжнародній виставці в Парижі. 

Нагадаємо, у Національному музеї українського народного декоративного мистецтва презентували альбом «Марія Примаченко», який містить ілюстрації картин видатної української художниці з колекцій 16 музеїв України майже з усіх регіонів – від Донецька до Львова.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!