«Пішов на своїх ногах». Львівські лікарі витягнули чоловіка із критичного стану

2191 0
Після складної операції та трьох тижнів у реанімації 63-річний чоловік самостійно пішов.
Фото: Лікарня швидкої допомоги

Фото: Лікарня швидкої допомоги

У Львівській лікарні швидкої медичної допомоги врятували життя 63-річного львів’янина, який поступив у важкому стані з болями в ногах та відсутністю пульсу на стегнових артеріях з обох боків. Медики встановили діагноз миттєво – гостра ішемія обох нижніх кінцівки, вихідний тромбоз аорти, мезинтеріальна ішемія та гостра ниркова недостатність, йдеться на фейсбук сторінці лікарні.

Читайте також: У львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію із вшивання шлунка

У пацієнта також був встановлений синдром Леріша (порушення кровотоку у нижніх кінцівках), на фоні якого й почався вихідний тромбоз аорти.

Чоловіка відразу ж провели складну операцію – видалили тромб, який заважав поступати крові до судин кишківника та ниркових артерії, та спротезували аорто-стегнові сегменти, щоб відновити кровотік до ніг.

Через набряк шиї пацієнту провели трахіостомію, тобто зробили невеликий отвір на передній стінці трахеї, щоб підключити апарат ШВЛ.

Три тижні чоловік провів у реанімації і його вже виписали. Найголовніше, як кажуть, лікарі, додому 63-річний чоловік пішов на своїх ногах.

Читайте також: Львів’ян закликають стати донорами крові для пацієнтів лікарні швидкої допомоги

Нагадаємо, лікарня швидкої допомоги розпочне будівництво злітно-посадкового майданчика перед лікарнею, капітальний ремонт відділення кардіохірургії та трансплантації серця і капітальний ремонт під облаштування інсультного центру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!