У Лондоні виконали твори львівських композиторів

663 0
Усі зібрані кошти спрямують на допомогу українським дітям-сиротам.
Фото: Дмитро Петриченко

Фото: Дмитро Петриченко

У вівторок, 23 квітня, на концертному майданчику Мерілебон-театрі у Лондоні відбувся благодійний концерт Лондонського струнного оркестру імені Людкевича. Диригентом вечора став генеральний директор Львівської національної філармонії Володимир Сивохіп, соло на фортепіано – Віоліна Петриченко. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Вперше у британській столиці лунали твори львівських композиторів: «Тихий Спомин» Станіслава Людкевича, сюїта «В горах» Миколи Колесси, «Прелюд пам'яті Шевченка» Якова Степового, «Елегія» Алли Сіренко. Разом із солісткою Віоліною Петриченко оркестр виконав Фортепіанний концерт Василя Барвінського, а з молодою українською флейтисткою Софією Матвієнко – концерти Моцарта і Мендельсона. 

Читайте також: У Львові відзняли документальний фільм про Квітку Цісик

Також раніше солістка філармонії Віоліна Петриченко представила сольну програму «Дух України» у Лондоні в церкві Святої Віри. Звучала музика Василя Барвінського, Левка Ревуцького, Валентина Сильвестрова та Алли Сіренко, а також твори Гріга, Шумана та Шопена.

Усі зібрані кошти спрямують на допомогу українським дітям-сиротам.

Нагадаємо, що у львівському Музично-меморіальному музеї Соломії Крушельницької з’явиться новий музичний простір із оцифрувальною станцією під назвою Solo. 

____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!