У Львівські опері прокоментували інцидент із працівниками, які не повернулися з-за кордону

2651 0
Юлія Михаліха-Ром повернулася до України та роботи в театрі.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Львівська національна опера проводить розслідування, щоб встановити причини, через які двоє балетних артистів не повернулися в Україну після закордонних гастролей. Про це повідомили на сторінці театру на Facebook.

Під час нещодавньої зустрічі трупи балету обговорили цей випадок, який отримав широкий резонанс у ЗМІ. Йшлося про те, що зниклими були Андрій Михаліха, Юлія Михаліха-Ром та Богдан Ключник. Однак вже стало відомо, що Юлія Михаліха-Ром повернулася до України та роботи в театрі.

На кінець лютого, при спробі знайти на сайті опери інформацію про цих артистів, їхні профілі були відсутні або видалені. Однак 1 березня сторінка Юлії Михаліхи-Ром була відновлена.

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у березні. Афіша вистав

Театр також повідомив, що щодо інших двох артистів здійснюється офіційне службове розслідування відповідно до трудового законодавства, для з'ясування причин їхніх дій. 

Нагадаємо, що після завершення місячних гастролей балетної групи Львівської опери в Естонії та Фінляндії, де вони виступали з балетом «Дон Кіхот» Мінкуса, троє учасників трупи не повернулись до України. Серед них були провідний соліст Андрій Михаліха, його дружина Юлія Михаліха-Рома, а також балетмейстер Богдан Ключник.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!