У львівській Дзизі відкрили нову галерею. Фото

2407 1
Галерея призначена для бліц-ідей у просторі 1,8 м³.
Фото : Андрій Костюк

Фото : Андрій Костюк

У львівському мистецькому просторі «Дзиґа» на першому поверсі сьогодні, 29 березня, відкрили нову галерею, яку розмістили всього на 1,8 м³.

Раніше на місці новоствореної галереї була шафа, потім ніша. І близько семи років тому тут вирішили зробити інсталяцію.

«Ідея народилася вже давно, близько 5-7 років тому. У багатьох художників є потужні бліц-ідеї, які не потребують багато простору. Тому мене і зацікавив проект створення галереї, яка могла би їх транслювати», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv співзасновник та арт-директор Мистецького об’єднання «Дзиґа» Влодко Кауфман.

Галерея працюватиме на регулярній основі. Виставки триватимуть там близько місяця. За словами Влодка Кауфмана, «Дзиґа» вже отримала близько десяти пропозиції щодо використання галереї 1,8 м³.

Першою інсталяцією галереї стала робота самого Влодка Кауфмана з назвою «Передчуття міражу».

«Дивна назва, але цей проект про нас. Я виховувався в радянський час, коли ти чітко знав, де правда, а в що потрібно бавитись. І ця забавка так затягнулася, що з часом ти призвичаївся і починав думати, що це і справжнє життя. Ми звикли жити в омані і надії, що завтра-післязавтра буде краще. Втім, ми всього лиш сподівались на міраж», – пояснює він.

Виставка є бібліотекою на дерев’яних палях. Як каже Влодко Кауфман, ці книжки символізують величезну бібліотеку, яка є в будинках кожного і завжди була виміром інтелекту та розумності для її власників. Проте найчастіше ці книжки мало хто читає, а тільки переконує себе, що він розумна людина.

Нагадаємо, до кінця року у Львові планують облаштувати літературну резиденцію для письменників.

Андрій Костюк

Партнерська публікація


Читайте також:
30 Березня, 2019 11:45
666 ... дзигуни конкретно вздзгнули ... от не знайомі вони із творчістю Аркадыя Аверченка ( такого собі українського Чехова ) ... отаке "сучасне мистеццтво" він намалював в своєму оповіданні " Крыса на подносе" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!