У Львівській громаді хочуть створити 6 старостинських округів. Перелік

6025 0
Депутати мають розглянути це рішення 6 липня під час пленарного засідання ЛМР.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львівській громаді пропонують створити шість старостинських округів. Відповідну ухвалу винесуть на пленарне засідання ЛМР 6 липня для того, аби організувати роботу старости та забезпечити представництва інтересів мешканців населених пунктів територіальної громади.

Перелік округів:

  • Винниківський старостинський округ, що складається з території міста Винники Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Дублянський старостинський округ, що складається з територій міста Дубляни, сіл Ситихів, Малі Підліски, Малехів Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Лисиничівський старостинський округ, що складається з територій сіл Лисиничі, Підбірці Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Північний старостинський округ, що складається з територій сіл Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Брюховицький старостинський округ, що складається з території селища міського типу Брюховичі Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Рудненський старостинський округ, що складається з територій селища міського типу Рудне, сіл Рясне-Руське, Підрясне Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.

 

Додамо, що у 2020 році до складу Львівської МТГ, окрім Львова, увійшло 19 населених пунктів. Закон передбачає для менших громад, які увійшли до складу більшої, мати інститут старостів, які б могли представляти інтереси меншої громади у Львівській міській раді. А у положенні про старосту визначено, що він насамперед є проектним менеджером у своєму населеному пункті, відповідальністю якого є розвиток своєї громади. 

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Нагадаємо, про утворення старостинських округів йшлося ще в 2021 році, тоді після рішення сесії мав розпочатися процес висування кандидатур старостів. Перших старост Львівської МТГ планували затвердити ще в кінці того ж року.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!