У Львівській громаді пропонують утворити шість старостинських округів

3877 0
Закон передбачає для менших громад, які увійшли до складу більшої, мати інститут старостів, які б могли представляти інтереси меншої громади у Львівській міській раді.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

У Львівській громаді пропонують створити шість старостинських округів. Відповідну ухвалу винесуть на пленарне засідання ЛМР для того, аби організувати роботу старости та забезпечити представництва інтересів мешканців населених пунктів територіальної громади.

Перелік округів:

  • Винниківський старостинський округ, що складається з території міста Винники Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Дублянський старостинський округ, що складається з територій міста Дубляни, сіл Ситихів, Малі Підліски, Малехів Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Лисиничівський старостинський округ, що складається з територій сіл Лисиничі, Підбірці Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Північний старостинський округ, що складається з територій сіл Великі Грибовичі, Малі Грибовичі, Збиранка, Гряда, Воля Гомулецька, Зашків, Завадів, Зарудці Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Брюховицький старостинський округ, що складається з території селища міського типу Брюховичі Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.
  • Рудненський старостинський округ, що складається з територій селища міського типу Рудне, сіл Рясне-Руське, Підрясне Львівської міської територіальної громади Львівського району Львівської області.

 

Додамо, що у 2020 році до складу Львівської МТГ, окрім Львова, увійшло 19 населених пунктів. Закон передбачає для менших громад, які увійшли до складу більшої, мати інститут старостів, які б могли представляти інтереси меншої громади у Львівській міській раді. А у положенні про старосту визначено, що він насамперед є проектним менеджером у своєму населеному пункті, відповідальністю якого є розвиток своєї громади. 

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Нагадаємо, про утворення старостинських округів йшлося ще в 2021 році, тоді після рішення сесії мав розпочатися процес висування кандидатур старостів. Перших старост Львівської МТГ планували затвердити ще в кінці того ж року.

Ольга Коваль

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!