У Львівській громаді зросла кількість людей з інвалідністю внаслідок війни

865 0
Станом на 1 вересня 2023 року відомо про 766 осіб, які отримали інвалідністю під час військових дій.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У Львівській громаді мешкає понад 7742 учасників антитерористичної операції/операції Об’єднаних сил/заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, з них – 776 осіб з інвалідністю внаслідок війни. Кількість осіб з інвалідністю внаслідок війни з кожним днем зростає. Про це повідомили у коментарі Tvoemisto.tv в управлінні соціального захисту ЛМР.

Станом на 1 січня 2022 року обліковано 625 осіб з інвалідністю внаслідок війни, зокрема:

  • І група – 21 особа;

  • ІІ група – 161 особа;

  • ІІІ група – 443 особи.

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити?

Водночас станом на 1 вересня 2023 року обліковано 776 осіб з інвалідністю внаслідок війни, зокрема:

  • І група – 39 осіб;

  • ІІ група – 240 осіб;

  • ІІІ група – 497 осіб.

Загалом частка осіб з інвалідністю у загальній чисельності мешканців Львівської МТГ складає 5,6% - це понад 47,5 тисячі осіб. З них більше 1300 осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які користуються кріслами колісними.

Нагадаємо, що для того, щоб обговорити, чи готові підприємства працевлаштовувати поранених на війні людей, чи шукають ветерани роботу, які вакансії пропонує їм львівський ринок праці, а також про те, на скільки Львів є доступним й інклюзивним для людей з інвалідністю, що робить місто, щоб покращити умови і чого бракує військовим Tvoemisto.tv організувало дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!