У львівській лікарні ОХМАТДИТ хочуть створити сучасний передопераційний хол. Як підтримати

1564 0
Щоб створити палату для введення в наркоз і післяопераційного пробудження у присутності батьків, потрібно назбирати майже 200 тис. гривень.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ планують створити передопераційний хол нового зразка – приміщення адаптивного типу для введення в наркоз і післяопераційного пробудження у присутності батьків. Для цього львів’ян просять підтримати лікарню на Спільнокошті.

Адаптивні кімнати, де дитина засинає та прокидається після операції в присутності найрідніших, є поширеною практикою у Європі. Організатори та творці проєкту переконані, що і в львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ може бути затишно, як удома, найважливіше – зовсім не страшно для малечі.

Читайте також: Дихає сама. У Львові 5-річна дівчинка, в якої Сovid-19 уразив 80% легень, почала одужувати

Приміщення для створення такої палати в лікарні виділили у Центрі малоінвазивної хірургії.

«У закордонних практиках це нормально, коли мама відводить за руку в операційний блок і забирає після операції. Присутність мами чи тата впливає на одужання дитини. Ця практика за кордоном існує уже давно. Ми близькі до того, щоб зробити таке у себе в ОХМАТДИТі», – каже керівник Центру малоінвазивної хірургії лікарні ОХМАТДИТ Андрій Дворакевич.

Для створення холу планують об’єднати два окремі приміщення (частину коридору і балкону), провести ремонт, закупити автоматизовані розсувні двері, а українські художники розмалюють стіни кімнати казковими сюжетами, бо стіни, як і казки, лікують. У такий спосіб атмосфера передопераційного холу максимально буде наближена до домашньої. Крім того, маленькі пацієнти тут засинатимуть в обіймах батьків.

Читайте також: Менше болю і розрізів. «ОХМАТДИТ» отримав сучасну техніку для ендоскопічних урологічних операцій

Плановий бюджет проєкту «Добрі сни діточкам, або художнє оформлення передопераційного холу у Львівському Охматдиті» становить 464 844 грн. Із них 64 844 грн – це власні кошти ГО «Фундація підтримки мистецьких ініціатив «Візія». 200 тисяч грн планують зібрати на Спільнокошті «Велика ідея». Ще 200 тис. грн надасть Міжнародний фонд «Відродження» у межах конкурсу «Культура. Спільнота» за умови, що вдасться зібрати потрібну суму на Спільнокошті. Підтримати проект можна тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!