У львівському ОХМАТДИТі можуть скоротити штат працівників

1736 0
Зараз у лікарні працюють 810 людей, тож економісти вивчають, чи раціонально всім працювати.

Через суттєве скорочення ліжко-місць у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні ОХМАТДИТ та брак коштів на утримання медзакладу частину працівників можуть скоротити. Однак остаточне рішення ще не прийняли. Про це Тvoemisto.tv розповіла директорка лікарні Олександра Бурда.

Читайте також: Стало відомо, які медзаклади на Львівщині продовжать лікувати хворих із Сovid-19

За її словами, раніше у лікарні відкрили 520 ліжок, станом на зараз є 310. Тим не менше, штат працівників не змінився. Зараз тут працюють 810 людей, тож економісти вивчають, чи раціонально всім працювати.

«Той наказ, який підписали наприкінці квітня про скорочення штату працівників, – це лише пропозиції, попередня підготовча інформація. За підрахунками економістів, скорочення штату мало бути в межах 280 людей, та зараз нічого конкретного сказати не можу – ми над цим працюємо та все обраховуємо, бо ж одне відділення потребує більше працівників, інше – менше», – каже вона.

Директорка лікарні додає, що за повного бюджетного забезпечення проблем із фінансуванням не було, але зараз ліжко-місця змінилися, а штат – ні.

«Якщо у нас виникає питання, що коштів не вистачає, маємо реагувати і думати, що з цим робити», – зазначила Олександра Бурда.

Читайте також: На Львівщині згорнуть половину Covid-відділень

Яку кількість працівників насправді можуть скоротити і коли це може статися, наразі не відомо. У будь-якому випадку, за її словами, у лікарні думатимуть над тим, як максимально вберегти працівників. Наприклад, можуть пропонувати людям вакансії або ж перейти в інші відділення. 

Нагадаємо, через суттєве зменшення хворих із коронавірусом у Львівській області в опорних лікарнях найближчим часом почнуть згортати ковідні ліжка. Реорганізацію планують у 50% Covid-відділеннях.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!