У львівській лікарні почалася вакцинація від папіломавірусу

1790 0
Вірус папіломи людини – одна з найрозповсюдженіших у світі хвороб.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Від сьогодні, 20 квітня, можна щепитись вакциною Gardasil-4 в Амбулаторно-поліклінічному центрі на Мазепи, 25. Щеплення – найкраща профілактика розвитку раку шийки матки у жінок, а також розвитку передракових захворювань сечостатевої системи як у жінок, так і у чоловіків. Про це повідомили в Пешому ТМО.

В медзакладі зазначили, що вірус папіломи людини – одна з найрозповсюдженіших у світі хвороб, яка передаються статевим шляхом. Вірус роками може перебувати у неактивній формі. А хворий навіть не підозрюватиме, що є носієм інфекції. Існує понад 100 типів вірусу папіломи, а деякі з них спричиняють онкозахворювання. Єдиний ефективний спосіб запобігти зараженню – вакцинуватись.

Читайте також: Вберегтися від раку шийки матки. Що насправді може допомогти

Детальніша інформація та запис на вакцинацію за номером телефону 0 800 333 003.

Нагадаємо, що кожні дві хвилини у світі від раку шийки матки помирає одна жінка. В Україні рівень захворюваності на цей вид раку є одним із найвищих серед європейських країн. Проте, кажуть лікарі, вберегти своє здоров’я і життя насправді не важко. І першим кроком у цьому є регулярний огляд в гінеколога.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!