У Львівській обласній лікарні понад 130 немовлят забезпечили донорським молоком

565 0
Доноркою може стати кожна мама, у якої відбувається лактація.
Фото: 2day.kh.ua

Фото: 2day.kh.ua

Отримали донорське грудне молоко 132 малюки відділення інтенсивного і постінтенсивного лікування новонароджених. Банк грудного молока, який був створений в серпні 2022 року в Львівській обласній клінічній лікарні налагодив співпрацю з 41 доноркою. За цей період зібрали близько 470 л молока та використали близько 380 л. Отримали донорське грудне молоко 132 малюки відділення інтенсивного і постінтенсивного лікування новонароджених. Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я ЛОВА.

«Грудне молоко є важливим джерелом енергії та поживних речовин для дітей віком 0–23 місяці. Діти, яких у дитинстві годували грудьми, менш схильні до надмірної ваги або ожиріння. Оскільки зараз проходить місяць обізнаності про онкопатології, також зауважу, що більша тривалість грудного вигодовування сприяє здоров’ю та благополуччю матерів. Така практика знижує ризик розвитку раку яйників і молочної залози», –  зазначила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Читайте також: У львівській лікарні відкрили перший банк грудного молока

Доноркою може стати кожна мама, у якої відбувається лактація. Лише необхідно пройти комплексне обстеження, щоб пересвідчитися у здоровому стані організму. Зокрема, пройти обстеження на інфекції, рентгенографію або флюорографію і посів молока. 

Нагадаємо, що 19 грудня 2022 року, у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі відкрили банк грудного молока. Це спеціалізована структура для збору, перевірки, обробки, зберігання та розподілу донорського грудного молока серед новонароджених, які його потребують через медичні покази. Першочергово йдеться про недоношених дітей та хворих доношених дітей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!