Допомога за 20 хвилин: на Львівщині створять групи реагування поліції

1838 0
Міністерство внутрішніх справ України анонсувало створення груп швидкого реагування поліції у трьох областях держави. Зокрема, відповідна група з’явиться і на Львівщині. Про це повідомляють на сайті МВС України.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Як розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, групи швидкого реагування патрульної поліції з’являться у трьох областях.

«В найближчі дні ми починаємо впровадження нового принципу організації роботи районних відділів і відділень поліції відразу в трьох областях: Київській, Харківській та Львівській», – повідомив Арсен Аваков

Дане нововведення запроваджують внаслідок експерименту на основі моделі, розробленої на базі Самбірського відділу поліції. За її результатами, кількість звернень до поліції в експериментальних дільницях зросла на 40-50 відсотків.

Що це означає?

Відтепер патрульні не сидітимуть у кабінетах, а стануть ближче до тих, кому потрібна допомога. Поліцейські наряди повинні перебувати за 15-20 хвилин від кожного, кому потрібна допомога. Таке розміщення не залежить від того чи патрульні перебувають у місті чи у невеликому селищі.

Також, в рамках нової системи реагування, поліцейські стануть доступнішими та ефективнішими. Вони будуть оснащені сучасною технікою, яка дозволить їм перебувати в режимі онлайн із черговою частиною. Також вони матимуть доступ до інтерактивної карти всієї області.

Завдання поліцейських

За словами Арсена Авакова у груп швидкого реагування є три завдання:

1.    Громадська безпека і захист кожного жителя

2.    партнерство з громадськістю за принципом «Community Policing»

3.    профілактична робота

Скільки поліцейських буде залучено?

У Львівській області планують створити 74 групи реагування, для цього планують залучити 592 працівників.

Всього хочуть сформувати 1476 груп в Україні, в яких буде задіяно 12 тисяч поліцейських

 

Опублікувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!