У львівського театру Заньковецької новий в.о. гендиректора

1705 0
Ним став один з режисерів.
Максим Голенко

Максим Голенко

Виконуючим обов’язки генерального директора – художнього керівника державного підприємства «Національний академічний український драматичний театр імені Марії Заньковецької» наказом МКІП призначили режисера Максима Голенка, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Також сьогодні у Львові заступниця Міністра культури та інформаційної політики Галина Григоренко офіційно представить нового очільника колективу театру.

Зазначимо, що термін дії п’ятирічного контракту із Андрієм Мацяком, який обіймав посаду генерального директора – художнього керівника театру, закінчився 6 червня 2023 року.

Крім того, МКІП планує поновити дію конкурсів впродовж 2023 року, послідовно оголосивши конкурсний добір для всіх керівних посад, для яких сплив строк дії контрактів із керівниками у 2022-2023 роках. Тож п’ятирічний контракт із очільником театру буде укладений тільки після проведення конкурсу, як цього і вимагає закон. 

Читайте також: «Дахабраха» і «Сестри Тельнюк». Куди піти у Львові цього тижня

Як пишуть в МКІП, Максим Голенко – один із провідних українських режисерів, родом із Миколаєва, освіту здобув у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого (КНУТКТ). З 2016 - головний режисер недержавного «Дикого театру» (м. Київ), з 2020 - головний режисер Одеського академічного українського музично-драматичного театру ім. Василя Василька. Максим поставив понад 50 вистав на сценах театрів в Києві, Одесі, Львові, Івано-Франківську, Рівному, Миколаєві, Харкові та ін. В 2020 році спектакль  «Енеїда-XXI» за п’єсою Віталія Ченського в постановці Максима Голенка здобув перемогу у IІІ Всеукраїнському театральному фестивалі-премії GRA (м. Київ) в номінації «Найкраща драматична вистава України». В цьому році у фестивалі-премії беруть участь одразу три вистави Максима, одна з них – «Тригрошова опера» Бертольда Брехта в Театрі імені Марії Заньковецької.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!