У Львівському архіві оцифрували рукопис Івана Франка латиною

701 0
Скан рукопису містить 17 сторінок, написаних чорним чорнилом від руки у зошиті.
Фото: Львівський Архів

Фото: Львівський Архів

Державний архів Львівської області відсканував і завантажив на сайт у відкритий доступ документ, який власноруч написав Іван Франко. Це його студентська наукова робота латиною «Про Лукіана і його сучасність», яку він написав 1877 року під час навчання у Львівському університеті імені Яна Казимира (тепер – ЛНУ ім. Івана Франка). Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Скан рукопису містить 17 сторінок, написаних чорним чорнилом від руки у зошиті і містить правки олівцем. На першій сторінці рукопису зазначена повна назва реферату «Лукіан і його епоха, як він її описав у своїх творах, зокрема в «Розмовах богів», «Розмовах у царстві мертвих» і у «Морських розмовах» з використанням також інших творів. Написав Іван Франко.

Увесь відсканований текст роботи можна переглянути тут.

Нагадаємо, що Львівський архів опублікував значну кількість матеріалів, серед яких 130 справ Слідчого відділу НКВС у Львівській області за період з 1939 року по 1950 рік, що містять кримінальні справи. 
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!