У Львівському ботанічному саду розцвіла водяна лілія. Фото

3014 0
Фахівці кажуть, що латаття – унікальний «синоптик», що має здатність закривати свої квітки перед дощем.
фото: ботсаду у фейсбуку

фото: ботсаду у фейсбуку

У Львівському ботанічному саду ім. Івана Франка розцвіло латаття або як його ще називають – «водяна лілія», «умич», «водяний мак», «водяний лопух». Про це повідомляють на сторінці Саду у Фейсбуку.

На сьогодні існує велика кількість сортів «водяної лілії», що вирізняються палітрою кольорів та розмірами квіток. Більшість із них з'явилися в результаті селекційної роботи однієї людини – французького юриста і садівника Джозефа Борі Латур-Марліака (1830–1911).

«Перший гібридний сорт латаття він вивів у 1877 р. і за своє життя створив таких понад 60. На жаль, після смерті селекціонера секрети виведених сортів були втрачені. І лише в останні десятиріччя стали з'являтися нові сорти латаття американської селекції, якими й можемо милуватися сьогодні», – йдеться в повідомленні.

Фахівці кажуть, що латаття – унікальний «синоптик», що має здатність закривати свої квітки перед дощем. Також рослина є своєрідним «квітковим годинником»: у погожі дні її квітки відкриваються.

Фото зі сторінки Ботанічного саду у Фейсбуку



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!