У львівському електротранспорті ввели оплату проїзду через SMS. Як це працює

15785 5
Послуга доступна для абонентів «Київстар», Vodafone та Lifecell передплаченого зв'язку.
Фото: Богдан Криворіг

Фото: Богдан Криворіг

У Львові запустили послугу плати проїзду у трамваях і тролейбусах за допомогою SMS-повідомлень, повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv. Придбати квитки можуть абоненти «Київстар», Vodafone та Lifecell передплаченого зв'язку.

Читайте також: У Львові почав курсувати трамвай №4 із Сихова на вокзал. Відео

Для того, аби купити квиток через SMS, необхідно відправити повідомлення на універсальний для всіх абонентів номер 877 із кодом маршруту, який вказаний на наліпці у кожному трамваї та тролейбусі. У трамваях код PNC відповідає за пільговий квиток, SNС – за загальний. У тролейбусах код PNB відповідає за пільгові квитки, а SNB – за загальні.

Коректна наліпка із кодами маршрутів зліва – трамваїв, справа – тролейбусів

Після цього пасажиру на телефон надішлють два повідомлення у відповідь, у яких буде інформація про код перевірки для контролера, номер маршруту, вид транспорту, місто, вартість квитка та час його дії. При цьому вартість повідомлення не стягуватимуть, а пасажир платитиме лише за вартість квитка. 

Читайте також: Цього тижня у Львові запустять два нові трамвайні маршрути

За словами в. о. керівника ЛКП «Львівелектротранс» В’ячеслава Кокошка, таким чином можна придбати чотири види квитків: разовий загальний (5 грн) та пільговий (2,5 грн), півторагодинний (5,5 грн) та денний (15 грн).

SMS-сервіс уже працює в Івано-Франківську та Вінниці, а згодом планують запустити у Житомирі. Додамо, що з 1 березня у львівському електротранспорті з’явились півторагодинні та триденні квитки, які можна придбати через додаток Приват24, а на сайті ЛКП «Львівелектротранс» можна купити квартальний та денний проїзні.

Читайте також: У Львові пропонують змінити маршрути трамваїв. Нові схеми руху

Нагадаємо, що серед інших способів оплатити проїзд у міських трамваях і тролейбусах Львова – купити квиток або абонемент у водія або у кіосках із пресою, на сайті ЛКП, Через QR-код і Приват24, через валідатори «ПриватБанк» та «Ощадбанк», а також через Bluetoоth.

Вікторія Ейсмунт

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv оголосило у Львові Рік комфортного пересування. Наша редакція закликає ділитись своїм ментальним простором та долучитись до покращення міської мобільності Львова. Свої ідеї та пропозиції можна надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначити «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій. 


Читайте також:
24 Липня, 2019 09:21
Львiвський батяр На маршрутки i автобуси би ще зробили СМС оплату, було б зашибiсь!
11 Березня, 2019 11:22
Іван Бондар Так, лише абоненти передплаченого зв'язку можуть скористатися послугою.
Вибачте за недостовірну інформацію.
Шановна редакціє, це не ваша помилка, але поправте, будь ласка.
5 Березня, 2019 19:51
Мордехай Спробував оплатити, отримав помилку
"Послуга «Мобільні гроші» доступна лише для абонентів передплаченого зв’язку «Київстар»."
5 Березня, 2019 14:04
Твоє місто У трамваях одні наліпки, у тролейбусах - інші. На фото приклад трамвая.
5 Березня, 2019 13:26
Олександр А тролейбус/трамвай не розрізняється при оплаті, так?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!