У Львівському музеї триває виставка плакатів про війну

449 0
Виставку можна відвідати до 23 березня.
фото: максим козицький

фото: максим козицький

У Львові триває виставка плакатів, створених студентами кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну і мистецтв (ХДАДМ) у часі війни під керівництвом Дари Балашової. Виставку можна побачити до 23 березня в Львівському музеї історії релігії, повідомили у музеї. 

«Виставка «Не Будіть Лихо…» – це більше, ніж виставка, це могутнє послання: «Рано вранці 24 лютого ви розбудили Лихо – ох, дарма… Доброго вечора, ми з України». Тут кожна легенда та кожна міфічна істота стають живим підтвердженням того, що свобода глибоко закодована в нашій ДНК. Ми, поряд із нашими містичними героями, готові обороняти нашу свободу та незалежність, не вагаючись перед будь-якими викликами», – розповідає Дара Балашова.

Виставка плакатів відкриває вікна у захоплюючий світ українських міфів, через які відображають еволюцію української міфології – від глибин минулого до реалій сьогодення.

В рамках виставки представлять інноваційні серії робіт, створені за допомогою штучного інтелекту: «Очима ШІ» Анни Жинкіної та диптих «Нестримна небезпека» Олександри Барабанової. Сучасні події України під час війни показано в проєкті Дарії Анісімової «Мандри чорта Василя». З гумором та іронією художниця демонструє свого головного героя, який разом з друзями вирушає в мандри по росії і влаштовує різні розваги, витівки. Привертають увагу триптих «Сучасна українська міфологія», «Вовкулака», «Не буди лихо», «Потерчата», «Вій», «Мольфари серед нас», інші.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!