У Львівському районі розпочали санітарний відстріл хижаків

1778 0
Триватиме він до кінця року.
Фото умовне

Фото умовне

З 8 до 31 грудня на території Львівщини триває санітарний відстріл хижаків. Його розпочали попри заборону під час воєнного стану. Про це повідомили у пресслужбі Львівської районної державної адміністрації.

«В угіддях Жовківської, Перемишлянської та Комарнівської громад буде проводитися відстріл вовків, лисиць, бродячих собак і котів , сірих ворон в мисливських угіддях Львівської обласної організації товариства мисливців та рибалок. Відстріл хижаків буде проводитись спеціально створеними бригадами з числа досвідчених мисливців», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Неподалік Львова помітили ведмедя. Як діяти у випадку зустрічі

Додають, що в Україні впродовж останніх двох років збільшилася чисельність хижаків, зокрема, здичавілих собак та лисиць. Така популяція загрожує поширенням смертоносних інфекцій: сказу, африканської чуми свиней (АЧС), лептоспірозу тощо.

10 листопада 2023 року Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України встановило ліміти використання диких парнокопитних і норми відстрілу інших мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду.

Нагадаємо, у жовтні цього року У центрі Львова, на вул. Медовій, перехожі помітили лисицю. Наразі служб, які б займались відловом диких тварин у Львові немає.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!