У Львівському районі заборонили діяльність УПЦ МП

3543 0
Парафіям МП, які ще залишились у Львівському районі, дали 14 днів на перехід до ПЦУ.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

На території Львівського району заборонили діяльність УПЦ МП. Таке рішення більшістю голосів ухвалили сьогодні, 28 червня, на засіданні Львівської районної ради. Про це повідомляє заступниця голови Львівської районної ради Марта Ільчишин.

Читайте також: На Львівщині зареєстровано 45 громад московського патріархату. Де найбільше

Парафіям Московського патріархату, які ще залишились на території Львівського району, дали 14 днів на перехід до Православної Церкви України.

Також депутати звернулись до Верховної Ради з вимогою заборонити діяльність московської церкви на всій території України.

«Діяльність московського патріархату упродовж багатьох років підривала територіальну цілісність України, а сьогодні – відкрито підтримує геноцид української нації й несе пряму загрозу існуванню України», – зазначила Марта Ільчишин і додала, що саме тому її подальше існування та діяльність в Україні є неприпустимою.

Нагадаємо, Митрополит Львівський і Галицький УПЦ (МП) Філарет опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку відкрите звернення до голови Львівської військової адміністрації Максима Козицького, керівників поліції та СБУ Львівщини, в якому йдеться, що в деяких районах області порушують права віруючих, священнослужителів та релігійних громад Львівської єпархії УПЦ. Очільник Львівщини ж закликав правоохоронні органи перевірити такі факти та зазначив, що українці мають повне право ставити питання щодо існування в Україні релігійних парафій, керівний центр яких є на території країни-агресора.

27 травня Соборо УПЦ МП оголосив про свою незалежність від російської церкви та висловив незгоду з позицією патріарха Кирила щодо війни в Україні. Відтак, УПЦ вже де-юре позбавилася додатку МП. Проте новий (змінений) Статут поки що не був опублікований. Чимало експертів-релігієзнавців неоднозначно поставилися до події. Дехто називає це своєрідною грою, щоб уникнути відповідальності. Tvoemisto.tv розпитало митрополита Львівського і Галицького Філарета (Кучерова) про те, чи вдалося їм розірвати стосунки з москвою та Кірілом і що зараз відбувається хз їхніми парафіям на Львівщині. 

На Львівщині вже заборонили діяльність УПЦ МП в Городку, Стрию, Бориславі,Червонограді та Раві-Руській. Деякі громади самостійно перейшли до помісної Православної Церкви. Детальніше про те, як працює і на що впливає Російська Православна Церква в Україні, зокрема у Львові, Tvoemisto.tv аналізувало раніше, детальніше тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!