В театрі у Львові демонтують радянську символіку

1048 0
Кошти на це у театрі шукали самостійно.
Фото: Театр Лесі Українки

Фото: Театр Лесі Українки

У Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки проводять ремонтні роботи. В рамках цього проєкту планують відновити партер закладу, пофарбувати стіни та демонтувати залишки радянської символіки. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла заступниця директора-художнього керівника театру Юлія Калиш. 

«Підрядник вже робить косметичний ремонт нашого партеру. Також ми фарбуємо стіни в один колір, тому що до того вони були в різні тони персикового, що не відповідає сценічному і театральному простору. Ми назбирали трішки грошей для того, щоб самостійно зробити ремонт партеру, бо розуміємо, що місто не може фінансувати покращення стін, воно виділяє кошти тільки на критично важливі речі. Тому і самостійно шукали їх, аби поліпшувати умови перебування в театрі», – пояснила вона. 

Як зазначила заступниця директора, цього літа вони вирішили зробити ремонт, аби приховати від очей відвідувачів залишки попередніх робіт з мережами театру: 

«Через те, що ми робимо капітальні ремонти по мережах в театрі, то стіни стають ще гіршими, аніж були, бо всі вони супроводжуються стробіннями і тому подібне. Інколи ж робітники зашпакльовують після себе, інколи і цього не роблять. Тому приводимо до гарного вигляду наш партер, щоб відвідувачам було затишніше та приємніше дивитися наші чудові вистави». 

Читайте також: Чим дивуватимуть львівські театри у липні. Афіші театрів - Львів

Також додамо, що кошти на усі роботи театр отримав з продажу квитків та гастрольної діяльності. На ці роботи витратять 189 тисяч грн. 

Нагадаємо, що у Міжнародний день театру всеукраїнський фестиваль-премія ГРА оприлюднив лонгліст номінантів. Зокрема, до них увійшли і вистави Львівського академічного драматичного театрі ім. Лесі Українки.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!