У львівському виші організували нарколабораторію. Відео

12980 0
До збуту наркотиків причетний львівський кальян-бар.
Фото: Скріншот із відео зі сторінки Ірини Діденко

Фото: Скріншот із відео зі сторінки Ірини Діденко

У Львові викрили групу осіб, які організували у львівському навчальному закладі нарколабораторію – тут виготовляли метадон. «Товар» продавали через спеціально створений інтернет-магазин та відправляли поштою. Про це повідомила головна прокурорка області Ірина Діденко.

За її словами, правоохоронці задокументували виготовлення для збуту «метадону» вагою майже 3 кг та «ціною» понад 1 млн 800 тис грн. Фігурантів затримали сьогодні, 31 серпня, при реалізації ще понад 1 кг ціною близько 700 тис грн.

За версією слідства, до справи причетні співвласник львівського кальян-бару, завідувач лабораторії одного з львівських вишів, який виготовляв наркотичний засіб, працівник кальян-бару, який адміністрував сайт, та фасувальник-розповсюджувач.

Метадон, нагадала прокурорка, це напівсинтетичний наркотичний засіб, що заборонений у всіх країнах світу через високу смертність. Його розповсюджували по усій Львівщині.

Прокурори готують підозри з попередньою правовою кваліфікацією ч.3 ст.307, ч.3 ст.311, ч.2 ст.317 КК України та клопотання про обрання запобіжних заходів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!