У львівських лікарнях перебуває близько 150 дітей із підтвердженим Covid-19

2048 0
Вік дітей різний – від кількох місяців до 17 років.
Фото: life.pravda.com.ua

Фото: life.pravda.com.ua

У Львові суттєво збільшилася кількість дітей, які хворі на коронавірусну інфекцію Covid-19. У двох львівських лікарнях – в обласні дитячій лікарні ОХМАТДИТ та міській лікарні на вул. Пилипа Орлика, які зараз приймають Covid-хворих, станом на ранок, 24 січня, вже перебуває майже 150 дітей із підтвердженим діагнозом. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомили у лікарнях.

Зокрема, в ОХМАТДИТі госпіталізували 97 пацієнтів, а в лікарні на Орлика – 44 дітей. Вік дітей різний – від кількох місяців до 17 років.

Читайте також: Лікарня на Орлика почала приймати хворих дітей із Covid-19

В обласній лікарні ОХМАТДИТ з 97 малих пацієнтів 10 мають гематологічні проблеми, 2 – діабетом, асоційований з Covid-19 та один з генетичним захворюванням.

На апаратах ШВЛ перебуває одна дитина – 16-річний хлопець з генетичним захворюванням, а саме синдромом Криглера-Найяра. Крім того, троє дітей, в яких є гематологічні проблеми, перебувають у палаті інтенсивної терапії.

У дитячій міській лікарні госпіталізували 56 дітей: у 44 із них підтверджений коронавірус, в інших – підозра на цю недугу. Стан госпіталізованих діток – середньої важкості. Одна дитина перебуває в реанімації, ще одна – кисневозалежна.

Читайте також: У лютому в Україні прогнозують 59 тисяч хворих на коронавірус щодня

Нагадаємо, через спалах коронавірусу на Прикарпатті вводять локдаун. Львівщина наразі на другому місці за захворюваністю серед областей. Через збільшення кількості хворих із коронавірусом область переходить у помаранчеву зону карантину.

Також віднині на два тижні старші класи школі Львівської територіальної громади переходять на дистанційне навчання через новий спалах коронавірусу. Стосовно молодшої школи рішення будуть приймати наступного тижня, відповідно до моніторингу ситуації з Covid-19.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!