У львівських озерах через спеку масово гине риба

2754 0
Температура у водоймах наближається до 30 градусів.
Фото: Кристина Кровицька

Фото: Кристина Кровицька

В озері на Погулянці та в озері «Стосика» на вулиці Замарстинівській загинуло багато риби. Про це повідомили львів’яни на гарячу лінію міста Львова та очевидці.

«Погулянка. Озеро. Гине риба. Дуже багато мертвої риби. Чи є якась служба, що це контролює?» – написала у Facebook Христина Кровицька.

Читайте також: Коли у Львові відновлять озеро на Панча

В озері «Стосика», що на вулиці Замарстинівська, 260, також фіксують масову загибель риби.

Читайте також: Мандрівка львівськими озерами

«Після «оздоблення» міською радою джерела, яке постачало воду до озера, джерело перестало точити воду. Прошу Вас терміново вислати комісію з екологічних справ», – обурюється на Гарячій лінії міста Макар Гаталяк.

Як повідомила у коментарі Тvoemisto.tv керівниця управління екології та природніх ресурсів ЛМР Олександра Сладкова, причина загибелі риби – аномальна спека.

«Дуже спеконтно. Водойми маленькі. Температура води зараз близько 30 градусів. До того ж, через високу температуру почали розростатися водорості. Як тільки знизиться температура, то кількість кисню у водоймах збільшиться», – каже чиновниця.

За словами Олександри Сладкової, балансоутримувачи поприбирають з озер рибу, яка загинула.

А на питання, чи можна запобігти якось таким ситуаціям  – каже, що в новому озері на Панча будуть встановлені аератори, які додатково насичуватимуть воду киснем. 

Анна Чистякова

Фото з «гарячої лінії» міста



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!