На деяких локаціях Львова вже висадили тюльпани, які передали Нідерланди

855 0
Сьогодні 5000 тюльпанів висадили на Меморіалі Небесної Сотні.
Фото: управління екології ЛМР

Фото: управління екології ЛМР

Цьогоріч Нідерланди знову подарували Львову майже 100 тисяч цибулин тюльпанів. Цього тижня вже почали висадку у львівських парках, закладах освіти та вулицях міста. Про це повідомила у коментарі Tvoemisto.tv заступниця очільниці управління екології ЛМР Оксана Луцко.  

Загалом тюльпани висадять на території парків, скверів, закладів освіти та на вулицях міста. Обрали кілька нових локацій, адже частина тюльпанів на минулорічних локаціях ще залишилась. Сьогодні 5000 тюльпанів висадили на Меморіалі Небесної Сотні. Також сьогодні висадять квіти в парку Івана Франка, «На Валах», «Горіховому гаю» та «Піскових озерах», а вчора у парку «700-річчя». 

«Тюльпани передали із запізненням, до Львова вони дісталися 15 грудня. Коли вони прийшли, то ще лежав сніг, тож чекали потепління для висадки. Зараз хороший час для цього, адже температура плюсова, а ґрунт не замерзлий. Це ніяк не повпливає на ріст квітів», – пояснила Оксана Луцко.

Читайте також: У Львові зацвіли нідерландські тюльпани. Фото

Натомість по 200 цибулин також дали 20 закладам освіти у Львові, які раніше відзначили за вагомий внесок в озеленення. 

Нагадаємо, що минулого року з Нідерландів до Львова відправили 125 тисяч цибулин сортових тюльпанів, більшість з яких стануть окрасою центральної частини міста. Такий подарунок Львову зробив голландець, підприємець, який вже робив подібний проєкт в Києві до війни. 

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Сьогодні висаджують в парку Франка, на Валах, Горіховому гаю та Піскових озерах. Вчора 700-річчя Сьогодні висаджують в парку Франка, на Валах, Горіховому гаю та Піскових озерах. Вчора 700-річчя 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!