У Львові активісти вдруге не дали представити начальника ДАІ Львівщини

2369 0
Активісти заблокували головний та службовий вхід у приміщення УДАІ у Львівській області, що на вул. Перфецького, 19, де 9 липня на 9:00 було анонсовано представлення нового начальника ДАІ Львівщини Степана Харабари.
Фото: Роман Балук/ZIK

Фото: Роман Балук/ZIK

На місці події були присутні близько 20 громадських активістів з організацій «Батьківський комітет», «Білі горвати», «Економічний бойкот Партії регіонів», які закрили металевими лавками головний та службовий вхід в управління, аби в такий спосіб не допустити представлення Харабари, інформує ІА ZIK.

На місці, за інформацією журналістів, не було ані керівництва обласної міліції, ані самого Степана Харабари. Начальник львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, а згодом і речник ДАІ Львівщини Галина Лемішко повідомили, що, зважаючи на громадський протест, сьогодні представлення начальника ДАІ не буде.

Нагадаємо, 7 липня громадськість також зірвала заплановане представлення Степана Харабари на посаді начальника ДАІ Львівщини. Активісти, які зібрались тоді біля приміщення управління, не впустили Харабару і керівництво обласної міліції Львівщини. Активісти висловили протест проти призначення Харабари, який декілька разів під тиском громадськості відмовлявся від цієї посади.

За словами начальника управління кадрового забезпечення ГУ МВСУ у Львівській області Олега Зарічного, Степан Харабара призначений начальником УДАІ Львівщини відповідно до наказу тодішнього виконувача обов’язків начальника міліції Львівщини Сергія Маруняка ще від 16 квітня 2014 року. Наказ про призначення Харабари був підписаний у відповідь на його особисту заяву та після письмового погодження кандидатури заступником міністра МВС Сергієм Чеботарем.

Водночас, 10 червня Харабара подав рапорт на звільнення з посади начальника УДАІ Львівщини та з органів внутрішніх справ, однак згодом він змінив свою думку і 4 липня відкликав зазначений рапорт. Відтак, на сьогодні залишається чинним наказ про призначення Харабари від 16 квітня і з того часу він є керівником ДАІ Львівщини.

Водночас, в ефірі tvoemisto.tv 3 липня (до того, як стало відомо, що Харабара відкликав свій рапорт, – ред.) начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія наголошував на доцільності проведення конкурсу на обидві посади керівників ДАІ. За його словами, на посаду керівника ДАІ області було 3 кандидатури, але дві з них знялися самі з конкурсу. Тож залишився лише Михайло Ділай, який, за словами Дмитра Загарії, має велику підтримку громадськості. На пост начальника ДАІ міста на даному етапі залишилось 3 кандидати. Дмитро Загарія обіцяв, що найближчим часом підготує подання і надішле їх на погодження в МВС, де буде ще своя перевірка.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!