У Львові досі продають апартаменти, які облаштували в гуртожитку

5277 0
Представник генерального підрядника раніше стверджував нам у коментарі, що вони не надавали інформацію про продаж у агентства нерухомості та обіцяв зв'язатися з ними, щоб ті видалили інформацію.
Візуалізація реконструйованого гуртожитку на вул. Золотій, 10 / Фото з сайту ЛУН

Візуалізація реконструйованого гуртожитку на вул. Золотій, 10 / Фото з сайту ЛУН

У Львові на вулиці Золотій, 10 гуртожиток Львівського кооперативного фахового коледжу економіки і права, як стверджували у Львівській міськраді, перебудували під апартаменти. Наразі квартири продовжують продавати. 

Раніше представник генерального підрядника ТОВ «АМБЕР ДЕВЕЛОПМЕНТ КОМПАНІ» Віктор Паньків казав нам у коментарі, що інформація про продаж апартаментів, опублікована на сайтах з продажу квартир, не відповідає дійсності, а з ресурсами, які опублікували дані про продаж, зв’яжуться і проситимуть видалити повідомлення.

І справді згодом на сайті ЛУН з’явився надпис «Продажі призупинено», а з кількох сайтів зникло оголошення про продаж за такою адресою.

Однак Tvoemisto.tv зв’язалось з відділом продажів апарт-простору Golden Space, де нас запевнили, що квартири досі можна придбати. 

Продажі, за інформацією девелопера, справді на певний час призупинили через зміну проєкту. Раніше апарт-простір передбачав і двокімнатні квартири, а тепер лише однокімнатні від 25 до 45 метрів квадратних.

Також Tvoemisto.tv звернулося до ЛУН з питанням, чому на сайті є інформація про припинення продажів. Нам і там підтвердили, що бронювання відкрили та оновили цю інформацію на сайті.

Отож, наразі оголошення про продаж квартир за адресою вул. Золота, 10 під назвою «апарт-простір Golden Space» про продаж можна побачити на багатьох сайтах.Там вказують ціну від 1250 до 1336 доларів за квадратний метр житла. 

Окрім цього, у Львівській обласній прокуратурі Tvoemisto.tv повідомили, що в Державну інспекцію архітектури та містобудування України скерували звернення. У зв'язку з цим проведуть перевірку, за результатами якої вирішать, чи буде зареєстроване кримінальне провадження, чи питання вирішуватимуть в порядку цивільного судочинства. 

Tvoemisto.tv також звернулося до представника генерального підрядника, аби дізнатися, чи вимагали вони від агенств нерухомості прибрати оголошення, однак відповіді поки не отримало.

Нагадаємо, як стверджують у департаменті містобудування Львівської міської ради, забудовник мав дозвіл лише на реконструкцію гуртожитка без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення. Тому львівська інспекція Держархбудконтролю скерувала листа в обласну прокуратуру з проханням відреагувати на цю шахрайську схему.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!